Darázsirtás módszere

Miután terepszemlét tartottak a darázsirtó szakemberek, megállapítják hogy hol is helyezkedik el a fészek. Beöltöznek a védőruházatukba, fölveszik a védőkesztyűket. A speciális darázsirtó szerel feltöltik a kb 4 bár nyomással működő gépet és bejuttatják az anyagot arra a helyre ahol a fészek található. Az irtószer azonnal elpusztítja az ott tartózkodó egyedeket.

Vannak olyan esetek amikor nemcsak egy hanem több tíz darab fészek is van a cserepek alatt

A darazsak túlszaporodását jelzi az az eset, amikor a tetőcserép alatt 10-20-30 fészek is található. Amennyiben az épület tetőtere be van építve, szabad padlástér nincs – a darázsirtást általában az egész tetőfelület kezelésével lehet megoldani. Ehhez a darázsirtási munkához olyan gépet használunk, mely a darázsirtószert 20-30 méter magasságba is eljuttatja.
Természetesen ez a megoldás jóval költségesebb, mint ha csak a darázsfészkek célzott irtását végeznénk. Ezért nem érdemes megvárni amíg ezek a veszélyes rovarok túlszaporodnak, hanem az első fészkek megjelenésekor érdemes irtást végeztetni. A nagynyomású berendezésnek helyigénye van, vagyis a ház, illetve a telekhatár között kellő területnek kell lennie, hogy a berendezés ott telepíthető legyen.
Amennyiben az ingatlanon fedetlen víztározó, fürdésre alkalmas medence található, úgy ezek a vízzel teli berendezések messziről vonzzák meleg nyári időben a darazsakat. Ez ellen úgy védekezhetünk, hogy a használaton kívüli vizes felületeket letakarva tartjuk.

        Darázsirtás családi otthonok padlásain   Kertekben végzett darázsmentesítés

                                  Darázsirtás indokai      Darázsirtás rendelése